Je mi zle

24. května 2013 v 13:57 | Lively |  Myšlenky
Taky, když jdete do restaurace, se vám zvedá žáludek při pohledu na lidi, co se cpou smažáky, hranolkami, bramborovými saláty topícími se v majonéze a dalšími nechutnostmi? Myslím, že od té doby, co se snažím jíst zdravě, jsem v tomhle ohledu udělala obrovský pokrok. Jindy bych se tam cpala tím samým. A jak se mi podařilo zhunsit si, kdysi tak milované, nezdravé jídlo?

Minulý měsíc jsem byla doma sama, přemohla mě lenost a zavolala donáškovou službu. A můžu vám říct, že po pár týdnech jezení cottagů, celozrnného pečiva, zeleniny a ovoce mi bylo po jedný pizze tak strašně zle, že jsem myslela, že se nedožiju dalšího dne :DD Připadala jsem si jak koule, můj pohyb nevypadal jako chůze, ale jako když se valí obří zorbingová koule. A dnes? Nemůžu tohle nezdravé jídlo ani cítit, protože vím, jak bych potom trpěla. Nejen výčitkami, ale fyzicky bych byla úplně neschopná.

Moje, zatím, největší slabost je sladké. Maminka upeče, brácha přinese sušenky, tyčinky a odolej tomu :)) Bohužel po jejich konzumaci mě žaludeční problémy netrápí. :DD Musím aspoň na internetu vykoumat zdravé ( nebo spíš přijatelnější formy) pečení. Nějaké nápady?Large
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Ne(na)sycená Ne(na)sycená | 17. června 2013 v 22:06 | Reagovat

Ahoj,
předem musím říct, že to s tím znechucením z ostatních lidí cpoucích se samým špatným jídlem sdílím. Přitom předtím mi to přišlo úplně normální, tak jíst. A byla jsem se sebou spokojená.
Takže smažáky, hranolky utopené v oleji, tuny majonézy a tatarky..., to už je za mnou.. A myslím že můžu říct za NÁMI.
A co se týče sladkého, to je taky kámen úrazu! Strávila jsem tisíce hodin (dobře, přeháním :D) hledáním ideálních hubnoucích a samozřejmě skvěle chutnajících receptů. Jenže... zatím stále nic. Ale už mám pár svých tipů, jak sladkému vzdorovat, tak je třeba můžeš zkusit taky.. :)
První věc. Ať už počítáš kcal, díváš se na obsah tuků atd. nebo ne, zkus se někdy podívat na olej a tuk, který při pečení používáte. (Málem jsem omdlela, když jsem to OMYLEM uviděla. :D) To mě docela  zastavilo před neustálým vracením se k pekáči.
Druhá věc a ta mě osobně pomohla hodně, je podívat se na internet na nějaká videa, jak se daná věc - sušenka, zmrzlina - vyrábí. (třeba tady: http://www.youtube.com/watch?v=C-x7OmSt7PU ) Když vidíš, jak se to sune po pásech a ještě ti řeknou, že (můj zbožňovaný) gumový medvídek je ze 3/4 cukr..., no, mě to docela pomohlo.
A pak mi pomáhá mít sladké snídaně. Takhle vím, že svůj příděl sladkého (zdravě sladkého, třeba ovesné vločky s rozinkami a jablkem) budu mít a docela odolávám.... :) (Plus u nás peču navíc hlavně já a bráchovi se to obvykle moc nepodaří.., takže.. :D)
Jinak když už péct, tak něco s tvarohem a na tom ovoce, to mi přijde jako dobrá volba.. :) (Teď se chystám zkusit tohle: http://better-lifestyle.blog.cz/1306/nepeceny-tvarohovy-dort :D)
Ale teď s létem mám docela problém.. Jak odolat všudypřítomným zmrzlinám?!? :D :D :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama